Het gaat me lukken!

Het gaat me lukken!

Susan Mijnheer werkt in het BovenIJ. Eind oktober stapten ze daar over naar een nieuwe versie van het Elektronisch Patiënt Dossier (EPD). Voor Susan en haar collega’s een spannende stap. KINASE begeleidde hen om de overgang zo soepel mogelijk te maken.

22 december 2022

3 werkplekken

Susan is verpleegkundige en werkt op verschillende plekken in het ziekenhuis: op de poliklinieken orthopedie en geriatrie en op een verpleegafdeling. Toen ze hoorde van de overstap naar een nieuwe versie van het  EPD dacht ze ‘Help! Ik heb 3 functies en werk 3 keer op een andere manier met het EPD. Hoe ga ik dat doen?!’ Susan was dan ook enorm opgelucht toen ze hoorde dat ze een 1-op-1 training kon krijgen.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Susan vertelt enthousiast over het hele traject. Ze heeft flink geoefend in de testomgeving. ‘Het mooie daarvan is dat je lekker los kunt gaan in het systeem. Klik maar raak, het kan toch geen kwaad in zo’n testomgeving. Heel fijn, want ik werk veel in m’n eentje en kan daardoor niet even snel collega’s vragen hoe zij iets doen’ zegt Susan. Dat was voor haar ook reden om zich in te schrijven voor de 1-op-1 training. ‘Ik leer veel meer door dingen samen te doen met iemand die naast me zit. Uitleg lezen op papier werkt minder goed bij mij.’

Alle tijd

Als voorbereiding op de training had Susan op een rijtje gezet wat ze wilde leren, waar ze tegenop zag en waar ze tegenaan liep. Met dat lijstje bij de hand kreeg ze van Suzanne van KINASE de training. ‘Suzanne nam alle tijd voor me. Als iets even te snel ging, dan legde Suzanne het gewoon nog een keertje uit. Erg prettig’ vertelt Susan. En dankzij het vele oefenen en de 1-op-1 training ging het werken met het nieuwe EPD vanaf dag 1 vrijwel vlekkeloos. ‘Ik heb zelfs collega’s verder kunnen helpen toen zij ergens tegenaan liepen’ zegt Susan trots.

Aanrader

Voor Susan geldt nu dat ze er al doende steeds handiger in wordt. Natuurlijk zal ze heus nog wel eens ergens tegenaan lopen. Gelukkig zijn er dan altijd wel key-users of andere collega’s die haar verder kunnen helpen. ‘Maar dankzij de goede voorbereidingen en begeleiding vanuit KINASE heb ik er alle vertrouwen in dat het me gaat lukken’ sluit Susan af.

Tekst door Alice Hulleman

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Bruggen bouwen tussen zorg en ICT: een interview met Mariska Duursma

▸ Mariska Duursma, functioneel applicatie beheerder in het Diakonessenhuis Utrecht, over inzichten en mogelijkheden van ICT in de zorg.

Lees meer
Slimme zorg Podcast

Wat is slimme zorg? Kunnen we een zorginfarct nog voorkomen?

Lees meer
Medimaat sluit zich aan bij Young KINASE!

Met deze stap wordt Young KINASE de grootste in Nederland op haar gebied.

Lees meer