Opleiding nieuw EPD

Opleiding nieuw EPD

Verandering als topsport: 10.000 zorgverleners in een tussensprint voor de ‘2030 transformatie’ leren werken met het nieuwe EPD.

15 februari 2024

Zorg is net topsport, en verandering in de zorg helemaal. In de regio Utrecht zijn het UMC UtrechtPrinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie en het Centraal Militair Hospitaal bijna klaar met de EPD-marathon.

Sinds 2021 zijn we in het UMC Utrecht vanuit KINASE betrokken bij het programma Zorg van Morgen, waar multidisciplinair invulling wordt gegeven aan de transformatie om de zorg toekomstbestendig te maken richting 2030 en verder. Van nieuwe en hybride zorgpaden, lange termijn huisvestingsplannen, ZIBS en ZiRA zorgmodellen tot een EPD-update, alles komt in het programma voorbij.

In dit gigantische programma is nu de fase van de EPD-update naar HiX 6.3 bezig. Naast het UMC Utrecht sprinten dus het Máxima en het Centraal Militair Hospitaal volop mee, richting go-live op 1 maart. Uiteindelijk worden ruim 10.000 medewerkers opgeleid om met HiX 6.3 te gaan werken. Een flinke operatie!

Wat betekent dat concreet? In onze IZA-serie deelden we naast de post over echt samenwerken in de zorg ook al onze scholingsaanpak, met daarin het opleidingsmenu als onderdeel van een veranderaanpak die werkt. Om daar wat gevoel bij te geven; wat cijfers op een rijtje.

In de voorbereiding:
- 115 aparte menukaarten voor de opleiding = meer ruimte voor specifieke wensen
- 43 koffiekamer visites
- 3 webinars/podcasts en 2 verandermonitors
- 1 UMCU Top50 radio-uitzending

In de uitvoering, met de behoefte van de zorgverlener centraal:
- 4 grote workshops en 6 keer een 1-op-1 sessie
- 7 pizza processessies
- 23 spiekbrieven en zakkaarten en 147 werkbeschrijvingen
- 47 sessies door vakgroepvisites en teamoverleggen
- 88 specifieke patiëntcasussen om mee te oefenen
- 358 fysieke trainingen tot en met 28 februari

Op de foto zie je onze collega Max, die met veel plezier een onderwijssessie voor HiX 6.3 verzorgt op de Kinder IC. Met een klein groepje goed aan de slag, zodat de verpleegkundigen alleen de voor hun specifieke training krijgen en op een manier die bij hun leerbehoefte aansluit.

Daarnaast verzorgt consultant en partner Lidy vanuit haar brede kennis van zowel zorginhoud als financieel management een klassikale sessie voor DBC-adviseurs. Als senior draai je bij ons namelijk altijd mee in de uitvoering van de opdracht. Alles om te zorg te laten werken, met een glimlach. Kom daar maar eens om, op bol.com!

Succes dus aan alle zorgtoppers en ondersteuners die mee rennen in deze tussensprint. Nog even volhouden, voor deze tussensprint is de finish in zicht!

Wil je meer weten over hoe wij de zorg laten werken op het vlak van bijvoorbeeld transformatie, opleiding of implementatie? Neem contact op met Lidy of check onze website.

Lees sowieso onze serie over het HOE van IZA-transformatie. Want alleen samen kunnen we de zorg brede transformatie ook echt waarmaken en de zorg weer laten werken.

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Bruggen bouwen tussen zorg en ICT: een interview met Mariska Duursma

Mariska Duursma, functioneel applicatie beheerder in het Diakonessenhuis Utrecht, over inzichten en mogelijkheden van ICT in de zorg.

Lees meer
Slimme zorg Podcast

Wat is slimme zorg? Kunnen we een zorginfarct nog voorkomen?

Lees meer
Verbinding maken: Hoe de zorg en ICT samen innoveren

Om de sleutel tot succesvolle verbinding te achterhalen, spreken wij met Léonie Klarenbeek. Met een achtergrond als doktersassistente én ervaren...

Lees meer